SAMTIDSKONSTDAGARNA

Gylleboverket deltar på SAMTIDSKONSTDAGARNA i Malmö och Skåne 25–27 oktober.

Samtidskonstdagarna är den största återkommande mötesplatsen för konstaktörer i Sverige och innebär tre dagar fyllda av inspiration och lärande på tvärs genom samtal, erfarenheter från fältet och workshops. Arrangörer är Statens konstråd tillsammans med Skåne konstförening och Region Skåne.

Den 27 Oktober arrangeras ett skräddarsytt program med olika rundresor i Skåne kommer att ge deltagarna möjligheten att besöka flera av Skånes konstarrangörer och aktörer under en dag.

På Gylleboverket visas

MADELEINE TUNBJER och CLEA VAN BERKEL som under månader haft en konstnärlig process på platsen med arbetstiteln ”Learn to hospice well”. De visar delar ut sin process som sedan kommer att ha sin slutpresentation 6 April 2024.

En BARNGRUPP och en TONÅRSGRUPP som  i samband med Bästa Biennalen på Gylleboverket har bjudits in och under hösten fått meddelanden skickat till sig från konstnärerna Madeleine Tunbjer & Clea van Berkel, som de kunnat logga in i med egna fria tolkningar.

MADYOULOOK  Sydafrikanska konstnärsduon MADYOULOOKS stora ljudinstallation, där du går in i en tredimensionell karta och genom ett ljud förflyttas till en plats, en djupt mänsklig längtan och relation till jorden, till maktfrågor och vem som har rätt till en plats. En jord som tillhör oss alla eller ingen av oss.

TAKAO MOMIYAMA I vårt nya halmbalsrum pryder en monumental textil väggen. Konstnären TAKAO MOMIYAMA visar sitt verk ”ARVET”. Momi arbetar i Sashiko-teknik med arbeten som ställer frågor om hur vi tar hand om de resurser och den tid vi har på jorden.

 

 

150 150 Etta Säfve