Performancefestival 2021

.30 juli . .1 augusti
Kl 10:00 - 23:00
Plats: Gylleboverket
Gylleboverkets fjärde Performancefestival – ett medskapande cykliskt helhetsverk, en ritual och besvärjelse som pågick från Fredag kväll till Söndag förmiddag, samt i två veckor innan då 6 konstnärer fanns på plats för att förbereda och gå in i processarbete.
“Målet han eftersträvade var inte ouppnåeligt, även om det var övernaturligt. Han ville drömma fram en människa: han ville drömma honom in i detalj och införliva honom i verkligheten” Jorge Luis Borges
Festivalen var framarbetad av Alm Nyman, Aune Kallinen, Liza Tegel, Adrian Kautsky, Mathias Gullbrandson, Jona Elfdahl & Etta Säfve från Gylleboverkets konstnärsgrupp och deltagarna, som med sin medverkan blev en del av platsens cykler och byggde detta helhetsverk tillsammans oss. Platsen var öppen dygnet runt under festivalen, mat lagades tillsammans enligt platsens egna cykler. Årets performancefestival är ett konstnärligt utforskande i sammanflätning och medskapande. Det finns sådant som sker var femte minut och annat var tvåtusende år, ibland sammanfaller det i ett kluster av skeenden. Hur är vi sammanlänkade med varandra, med naturen, med världen? Hur rör vi oss i ladskapet utifrån att vi har ögon på handlederna eller känslespröt? Vem är vi bortom den mänskliga masken? Vad säger vi till varandra bakom alla våra inlärda artighetsfraser? Vad händer då vi skalar av filter och föreställningar om vad det är att vara människa och utforskar mellanrummet, intersektionen mellan oss och en annan, oss och världen.
1024 768 gustaf