ANARKISTISK SPANSK DOCKTEATER – Vuxenföreställningen Häxan & Don Cristobal

.4 september
Kl 18:00-20:00

TITRES DESDE ABAJOS socialt medvetna dockteater har fått stor uppmärksamhet världen över. Nu kommer de till Gylleboverket!

Vuxenföreställningen Häxan & Don Cristobal visas på måndagen 4 September kl. 18.00 med efterföljande samtal om konstnärlig frihet och demokrati.

Tips ! – missa inte Familjeföreställningen Ni pio av samma teatergrupp som visas på Tisdag 5 September kl 18.00 (läs mer om familjeföreställningen här)

Fri entré 

Föreställningarna visas i samarbete med-

ABF, Örestad LS, COLLECTIVE SOTA

Varmt välkomna!

THE WITCH AND DON CRISTOBAL – Måndag kl. 18.00

Om föreställningen

Längd: 50 minuter + samtal efter för de som vill

Ålder: rek. + 15 år

Språk: Spanska, men föreställningen går att förstå även utan kunskap någon i spanska och en introduktion på engelska/svenska kommer att hållas innan kring händelseförloppet.

Handling: Don Cristóbal Polichinela, den obskyra karaktären i den iberiska folktraditionen, återupplivas vid detta tillfälle för att påtvinga sin vilja med sin käpp. Men en häxa som älskar sin frihet över allt annat och som inte kommer att trampas på av någon Don Cristobal oavsett hur mycket makt han påstår sig ha råkar bo i detta land.

Samtal efter föreställningen: samtal om konstnärlig frihet och demokrati med skaparna av föreställningen.Berättelsen om Häxan och Don Cristobal anses kontroversiell eftersom den konfronterar både den spanska staten och den katolska kyrkan vilket än idag är ett känsloladdat ämne i delar av Spanien. De två dockförarna satt i fängelse en tid då en del ansåg att de hade glorifierat terrorism vilket inte var fallet. Men händelsen visade hur den konstnärliga friheten ständigt ifrågasätts och hotas i demokratier och att man faktiskt kan bli straffad för att man visar ett litet teaterstycke, som i det här fallet med dockor som uttrycksmedel. Debatten i Spanien och runt om i världen pågår ständigt.

Samtal på engelska

Se trailer Häxan & Don Cristobal-

 

1524 1405 Etta Säfve